maanantai 4. huhtikuuta 2011

Second Life


Eli tämä päivä tutustuttiin SL (second life)  jonne luotiin avatarit ihan jännä paikka mutta henkilokohtaisesti en pidä pelistä ,mutta kaippa tähän tottuu (ylhäällä kuva auditoriosta)

6

Google Analytics on ilmainen verkkosivujen kävijäseurantaan tarkoitettu tietokoneohjelma, jota käytetään WWW-selaimen välityksellä. Ohjelma saa verkkosivun kävijästä tietoa, kun kävijän selain suorittaa Javascript-komentosarjan, joka haetaan Googlen palvelimelta verkkosivun lähdekoodiin sisältyvällä lyhyehköllä kutsulla. Kävijöistä kerätyt tiedot tallennetaan Googlen palvelimelle, josta niistä koottuja tilastoja voidaan tutkia Analytics-ohjelmaan kirjautumalla.
Google Analytics ei anna tietoa niistä kävijöistä, jotka ovat kytkeneet Javascriptin pois käytöstä WWW-selaimensa asetuksissa. Tämän vuoksi se ei kerro kävijöiden määrää yhtä luotettavasti kuin sellaiset kävijäseurantaohjelmat, jotka tallentavat tietoja lokitiedostoon eivätkä nojaudu Javascriptiin.

Google analyvtis on hyvä seuranta ohjelmma esim joillekkin yrityksille jossa näkee miten jotkin www sivustot toimivat  myös web sivustojen tuottajille on tästä apua.